Nieuws

Recreatiezonering op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. De Veluwe is populair bij recreanten, ze komen er graag om van die prachtige natuur te genieten. Dat willen we graag zo houden. Wel gaan we op zoek naar een nieuwe, betere balans tussen de ruimte voor de natuur en de mens. Want de natuur op de Veluwe gaat achteruit. Een van de oorzaken is verstoring door recreatie, verkeer en evenementen. Vooral in kwetsbare delen van de Veluwe hebben planten en dieren hieronder te lijden. Zo erg zelfs dat sommige soorten van de Veluwe dreigen te verdwijnen of uit te sterven met als risico dat we de soortenrijke natuur op de Veluwe kwijtraken. U kunt de natuur helpen door de regels die er zijn te respecteren. Maar er is meer nodig.

Beschermen en beleven

Op de meest kwetsbare plekken gaan we planten en dieren beschermen door ze meer rust te bieden. Waar nodig verleggen we paden en routes. Op andere plekken gaan we de recreatiemogelijkheden juist verbeteren. Beiden zorgen ervoor dat we van de Veluwse natuur kunnen blijven genieten. Er is veel te zien en te beleven, en dat willen we graag zo houden!

De hoofdlijnen voor het plan zijn gemaakt – onder aanvoering van de provincie Gelderland- in samenspraak met terreinbeheerder, natuurorganisaties en gemeenten. Bij de uitwerking worden bewoners, ondernemers en belangenorganisaties betrokken.

Kijk voor meer informatie op www.recreatiezoneringopdeveluwe.nl

Reinou de Haan

Merkleider Veluwe

Als Merkleider Veluwe ben ik integraal verantwoordelijk voor alle activiteiten die VisitVeluwe uitvoert voor en met de Veluwe: van strategie tot en met operatie. Van meedenken over de VeluweAgenda en ontwikkeling van de diverse belevingsgebieden op de Veluwe tot aan de inhoud van de magazines en campagnes die gemaakt worden voor de Veluwe. Samen met toeristische partners en gemeenten sta ik ervoor om de Veluwe de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming te laten blijven met een balans tussen bewoners-bezoekers en natuur-recreatie.

Gerelateerde berichten

  • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet
    Nieuws

    Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

  • Nieuwe drukwerken in 2024
    Nieuws

    Nieuwe drukwerken in 2024

  • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
    Nieuws

    Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’