Persbericht

Nieuwe e-learning over toeristisch Barneveld op trainingsplatform

Online training voor frontofficemedewerkers

VisitVeluwe heeft in samenwerking met de gemeente Barneveld en Go Barneveld een e-learning ontwikkeld over het toeristisch product van de gemeente. Doel is om de frontofficemedewerkers van het regionale toeristisch bedrijfsleven, medewerkers in de horeca en detailhandel meer parate kennis bij te brengen over het toerisme in Barneveld. Op 15 april is de e-learning officieel gelanceerd op Recreatiepark Boshoek in Voorthuizen. Wethouder Didi Dorrestijn was de eerste die de training online mocht maken.

In de e-learning komen alle toeristische facetten van de gemeente Barneveld aan de orde, gepresenteerd aan de hand van de belangrijkste pijlers historie, de natuur, de attracties en de jaarlijkse evenementen. De deelnemers krijgen tips hoe je gasten het beste kunt adviseren en antwoord op de vraag: hoe help je mee om samen het juiste en zelfde verhaal van Barneveld te vertellen? Met foto’s en films krijgt men een goede indruk van de negen dorpskernen. Rémon Ridder, accountmanager bij VisitVeluwe: “De medewerkers van toeristische organisaties zijn hét visitekaartje van de regio. Kennis van het toeristisch product is nodig om de bezoekers kwalitatief en zelfverzekerd te woord te kunnen staan.” De e-learning maakt onderdeel uit van het kennisplatform van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en staat op regioambassadeur.nl.

Barneveld
Wie Barneveld zegt, denkt meteen aan ‘kip en ei’. Niet verwonderlijk, want Barneveld is in Nederland en vér daarbuiten bekend als hét pluimveehart van ons land. Toch is Barneveld méér dan kip en ei. De gemeente Barneveld bestaat uit negen dorpskernen: Barneveld, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Voorthuizen, Garderen, De Glind, Terschuur en Zwartebroek. Allemaal dorpen met een zeer eigen karakter en cultuur. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden vakantiegangers en toeristen Barneveld, de entree van de Veluwe. Zij verblijven op één van de meer dan zestig vakantieparken of campings en bezoeken één van de vele evenementen, zoals de Oud Veluwse Markten op zes donderdagen in juli en augustus, dé Internationale Ballonfiësta Barneveld op vier zomerse avonden in augustus, ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn met de Beeldentuin in Garderen of het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten op de 1e zaterdag in juli in Voorthuizen.

Online trainingsplatform
De interactieve e-learning maakt deel uit van het kennis- en trainingsplatform van VisitVeluwe regioambassadeur.nl. Dit platform kent meer dan 2.250 cursisten die met elkaar zo’n 7.000 trainingen hebben gevolgd. De nieuwe e-learning over Barneveld kon aan het platform worden toegevoegd mede dankzij financiële ondersteuning door de gemeente Barneveld en Go Barneveld.

Foto: Rob Voss

Fotobijschrift: De overhandiging van het certificaat op Recreatiepark Boshoek in Voorthuizen aan wethouder Didi Dorrestijn door Remon Ridder (r)  van VisitVeluwe en Wilco de Jong (l) van Go Barneveld

Marlies Pouwels-Blom

Pers & PR adviseur

We kunnen zelf heel goed vertellen hoe geweldig onze regio is, maar het is nóg veel interessanter en geloofwaardiger als anderen dat schrijven of zeggen. Als Pers & PR adviseur nodig ik invloedrijke (internationale) journalisten, bloggers en vloggers uit om persoonlijk kennis te maken met de regio. We positioneren de regio daarbij op zo’n manier dat we juist die kwalitatieve binnen- en buitenlandse bezoeker aantrekken die langer verblijft en meer besteedt. Rekening houdend met onze kwetsbare natuur en de bewoners in het gebied zetten we hierbij ook de minder drukke, maar zeker niet minder interessante plekken in de etalage.

Gerelateerde berichten

 • Gelderland weer onverminderd populair in 2022
  Persbericht

  Gelderland weer onverminderd populair in 2022

 • Voor wie is erfgoed aantrekkelijk?

  Voor wie is erfgoed aantrekkelijk?

 • De Top 3 leukste herfstuitjes met een koninklijk tintje
  Persbericht

  De Top 3 leukste herfstuitjes met een koninklijk tintje