Nieuws

Meld je aan voor de Streekproductverkiezing

Grazende koeien in de wei, akkers vol met tarwe, dichte bossen als leefgebied voor veel wildsoorten: een prachtig Veluws beeld. Precies zoals wij dat allemaal graag zien en wat de bezoeker van de Veluwe zo aantrekkelijk vindt. Dat willen we natuurlijk graag zo houden! Veel Veluwepartners dragen hier hun steentje aan bij. Verwerk je als organisatie streekproducten in de gerechten op je menukaart, dan lever je een bijdrage aan de Veluwse economie en daarmee ook aan het behoud van ons mooie Veluwse landschap. Samen maken we ons sterk om de samenwerking tussen streekproducenten en restaurants in de regio te versterken.

Veluwe Diner
Op 7 oktober vindt in Brussel Het Veluwe Diner plaats waar Europarlementariërs, Veluwse bestuurders en Veluwse ondernemers met elkaar aan tafel gaan. Tijdens dit diner verkennen zijn, om onder het genot van Veluwse streekgerechten, wat de Veluwe door middel van Europese samenwerking kan bijdrage aan de versterking van de biodiversiteit en een duurzame recreatiesector in onze regio.

Heb jij als organisatie een streekproduct op je menukaart staan en wil je de gasten van het diner een onvergetelijke culinaire avond bieden? Zet de Veluwse horeca nog beter op de kaart en dien jouw streekgerecht in. We stellen de volgende eisen aan de gerechten:
– Het gerecht is bij voorkeur vegetarisch
– In het gerecht zijn minimaal twee Erkend Veluwse Streekproducten verwerkt

De gerechten worden beoordeeld door een echte Veluwse jury. De winnaar ontvangt een certificering voor Erkend Veluws Streekgerecht én kookt het gerecht tijdens het Veluws Diner in Brussel op 7 oktober aanstaande.

Meld je aan!
Zet, samen met een bedieningsmedewerker uit je team een onvergetelijke culinaire avond voor de gasten en meld je aan! Vervoer, overnachting en onkostenvergoeding zijn inbegrepen.

Mail uiterlijk 13 september je streekgerecht naar Pleuni Timmermans, Projectcoördinator Erkend Veluws Streekproduct en Veluwe Diner (pleuni@echtveluwe.nl).

Het project ‘Veluwse Streekproducten op de Kaart’ is een initiatief van de Stichting Erkend Veluws Streekproduct en ondernemers uit de streek. Het wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en de Europese Unie.

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

  • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet
    Nieuws

    Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

  • Nieuwe drukwerken in 2024
    Nieuws

    Nieuwe drukwerken in 2024

  • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
    Nieuws

    Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’