Nieuws

Jaarverslag 2020

Elk jaar publiceren wij ons jaarverslag. Dit jaarverslag bevat de jaarrekening 2020 van Stichting RBT Arnhem Nijmegen Veluwe en van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen B.V.

Ons jaarverslag blikt terug op het bewogen jaar 2020. Het jaar waarin de toeristische markt beheerst werd door de maatregelen rondom het COVID-19 virus. Het jaar waarin veel van onze toeristische partners gedeeltelijk gesloten waren en waarin ook onze plannen en activiteiten op de schop gingen. Maar ook het jaar waarin we grote stappen hebben gezet rondom bestemmingsmanagement, onder andere met de lancering van de monitor bezoekersdrukte. Het jaar waarin samenwerking en verbinding met onze partners een diepere lading kreeg. Het jaar waarin al onze focus kwam te liggen op herstel van de toeristische markt en ondersteuning van de regionale opgaven op de Veluwe en in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. We blikken in dit jaarverslag nog even terug op 2020 en gaan daarna met volle kracht verder met 2021.

Bekijk het jaarverslag 2020

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

 • Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

  Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

 • Onze regio’s volop onder de aandacht bij de oosterburen

  Onze regio’s volop onder de aandacht bij de oosterburen

 • Meer toeristen uit de buurlanden
  Nieuws

  Meer toeristen uit de buurlanden