Nieuws

Het Nationale Park De Hoge Veluwe, icoon van de Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe, icoon van de Veluwe

In 2019 staat Het Nationale Park De Hoge Veluwe in the picture als Veluwe icoon. Mede door de bouw van een nieuw publieksgebouw wordt de beleving rondom het Park voor de bezoeker versterkt. Het nieuwe publieksgebouw gaat onderdak bieden aan het Parkrestaurant, de Parkwinkel, een informatiebalie en ontvangstruimen.
Als het gaat om natuurbeheer doet De Hoge Veluwe mee in de top. Dit is eind 2017 bevestigd door de toekenning van de Belleuropa Award, een Europese prijs voor het natuurpark met de best beheerde biodiversiteit. Om de bezoekers van het Park ook de topkwaliteit te laten ervaren bij terugkomst in het centrumgebied dienen de publieksvoorzieningen ook dik in orde te zijn.

Moninque Kokke, hoofd Bezoekersmanagement van Het Nationale Park De Hoge Veluwe karakteriseert het nieuwe publieksgebouw als modern, maar warm. Het warme karakter wordt gecreëerd door het gebruik van veel hout aan de binnenkant. Geen houten banken, maar wel houten lambrisering en een fraai gebogen plafond.

Ook de uitbreiding van de vergaderfaciliteiten is iets waar vooral naar wordt uitgekeken. Het Landhuis (werktitel) gaat beschikken over vijf zalen met klimaatbeheersing en van verschillende grootte, die ook geschakeld kunnen worden.

De Voortgang

Op vrijdag 16 november werd het bereik van het hoogste punt van het nieuwe publieksgebouw gevierd met alle betrokkenen. Rond 2 uur stonden de heer van Voorst tot Voorst, directeur van het Park, en de heer Rots, directeur van Rots Bouw, op de bouwplaats klaar om de ongeveer 80 aanwezigen te verwelkomen. Gehuld in schoenen met stalen neuzen en met veiligheidshelmen op het hoofd verzamelden de bouwvakkers, aannemers, onderaannemers, bouwkundig adviseurs, architecten en opdrachtgever in de centrale ruimte van het nieuwe gebouw, die al tekenen van het eindresultaat begint te vertonen.

Update: Commissaris van de Koning Clemens Cornielje legt steen bij nieuwbouw De Hoge Veluwe

Op woensdagmiddag 16 januari legde Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, een steen om de bouwwerkzaamheden van het nieuwe multifunctionele publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe te markeren.

Cornielje heeft goede banden met het Park en is lid van de Raad van Advies. De steenlegging is de laatste publieke handeling die hij als commissaris van de Koning in de Provincie Gelderland heeft uitgevoerd. Onder de aanwezigen waren onder andere mr. Fred de Graaf, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Park, en representanten van aannemersbedrijf Rots Bouw B.V., van ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, van architectenbureaus Monadnock/De Zwarte Hond en van het Park.

Bouwmagazine 99

tot aan de opening op 21 juni 2019 geeft De Hoge Veluwe zes keer Magazine 99 uit, over 99 jaar architectuur in het Park, met onder andere het laatste nieuws over de bouw. Lees Magazine 99 via hogeveluwe.nl/magazine99.

Bastiaan Overeem

Programma manager

Als Programma manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Gerelateerde berichten

  • Het Aardhuis weer klaar voor bezoek
    Nieuws

    Het Aardhuis weer klaar voor bezoek

  • Bekijk de film WILD in de openlucht
    Nieuws

    Bekijk de film WILD in de openlucht

  • Gelderland Herdenkt app beschikbaar in de store
    Nieuws

    Gelderland Herdenkt app beschikbaar in de store

Volg ons

Via LinkedIn