Nieuws

Het Aardhuis weer klaar voor bezoek

Sinds 1 juni is Het Aardhuis bij Hoog Soeren (gemeente Apeldoorn) weer geopend. Het historische  gebouw in Kroondomein Het Loo is een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Om er te komen moet je wel even doortrappen. Het Aardhuis ligt namelijk op het op één na hoogste punt van de Veluwe, de Aardmansberg. Hier gaf Koning Willem III 158 jaar geleden de opdracht om Het Aardhuis te bouwen wat in eerste instantie gebruikt werd voor militaire besprekingen. In de jaren daarna deed het voor de familie van Oranje Nassau steeds meer dienst als Jachtchalet. In opdracht van Koningin Juliana, kreeg het gebouw een nieuwe bestemming als voorlichtingscentrum voor natuur en wild.

Bezoekerscentrum Kroondomein Het Loo
Kroondomein Het Loo wordt gevormd door Het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij. Het is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland en de ‘achtertuin’ van museum Paleis Het Loo. Sinds eind 2017 wordt Het Aardhuis weer beheert door Kroondomein Het Loo zelf. Na een grondige renovatie van anderhalf jaar is de eerste etage ingericht als bezoekerscentrum welke gratis toegankelijk is. Hier krijgt men op een interactieve manier informatie over het natuurbeheer, de flora en fauna en de verbintenis van de Koninklijke familie met dit gebied.

Restaurant Het Aardhuis
Ook de horeca is flink uitgebreid. Wat is er lekkerder dan na een fietstocht of wandeling door het Aardhuispark je onder te dompelen in de echte Veluwse gastvrijheid. Hans en Yvonne, voormalig eigenaren van Restaurant De Bon Vivant in Apeldoorn, heten de bezoekers van harte welkom in Restaurant Het Aardhuis voor koffie met gebak, lunch en een goed glas wijn. Op afspraak is ook een diner mogelijk. Op de uitgebreide menukaart voert wild de boventoon. Precies wat je mag verwachten op deze historische plek waar je als bezoeker met een beetje geluk het wild in hun eigen leefomgeving kunt spotten!

Het Aardhuis is het gehele jaar geopend van 10:00 tot 17:00 uur echter op maandagen gesloten.

Meike Maas

Community marketeer

Iedere dag ga ik op zoek naar de leukste uitjes in onze prachtige regio. Samen met influencers en onze social volgers deel ik deze tips om relevante doelgroepen te inspireren voor hun dagje uit of overnachting. Voor het beste resultaat blijf ik continu op de hoogte van de (social) ontwikkelingen. Heb je ook tips te delen of wil je ze juist ontvangen? Sluit je aan bij onze community!

Gerelateerde berichten

 • Resultaten ‘Kom wandelen in de Gelderse streken’
  Nieuws

  Resultaten ‘Kom wandelen in de Gelderse streken’

 • Toon van Asseldonk en Bea Schouten treden toe tot de Raad van Toezicht van Veluwe Arnhem Nijmegen

  Toon van Asseldonk en Bea Schouten treden toe tot de Raad van Toezicht van Veluwe Arnhem Nijmegen

 • Recreatiezonering: hoe staat het er voor?
  Nieuws

  Recreatiezonering: hoe staat het er voor?