Nieuws

Harderwijk in De Grote Tuinverbouwing

ln het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra elke week in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan 20 plaatsen op de Veluwe.

Harderwijk
Op zaterdag 20 april laat boswachter Henk Ruseler de Heidebeek in Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan Lodewijk zien en hij vertelt er alles over. Daarna gaat Lodewijk naar Harderwijk. Allereerst bezoekt hij daar de oude Hortus Botanicus, want wat veel mensen niet weten is dat er vroeger een universiteit was in Harderwijk. Hier is ook plantenkenner en grondlegger Carolus Linnaeus gepromoveerd. De Academiestraat, het Linneaus torentje en de Catharinakapel herinneren nog aan deze universiteit, die in 1648 werd opgericht. Ook de Hortus Botanicus, de universiteitstuin, was beroemd. Deze tuin is deels bewaard gebleven en nog steeds te bezoeken.

Daarna bezoekt Lodewijk Ontmoetingstuin De Rietmeen; een plek waar veel overlast was van o.a. verkeer, is nu een plek waar iedereen uit Harderwijk kan genieten van de natuur! Er is een moestuin, een vlindertuin en speelnatuur voor kinderen, dat alles wordt gerund door vrijwilligers. De lente is begonnen en de dames van Groei & Bloei zijn alweer bezig om de plantjes te verspenen. Ze zoeken zaadjes, ruilen dit onderling en in april worden de plantjes verspeent om ze in mei te verkopen.

Over het programma
Terwijl Lodewijk in zijn groene bus door het land toert, is het team van De Grote Tuinverbouwing op pad om een tuin aan te pakken die hard aan verandering toe is. Tuinexpert Ivo Putman neemt de tuin flink onder handen en interieurstyliste Suzanne van der Hoeven zorgt ondertussen binnen voor een verrassende make-over. Kok Jeremy Vermolen verwent het team op zijn eigenwijze manier en laat zien welke bijzondere gerechten je op de BBQ kunt maken en Rob Verlinden bespreekt de plantenvragen van de kijker. Elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6!

Bastiaan Overeem

Programma manager

Als Programma manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Gerelateerde berichten

 • Arnhem en Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Lonely Planet’s Best In Travel
  Nieuws

  Arnhem en Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Lonely Planet’s Best In Travel

 • Tips om social media efficiënt in te zetten voor jouw organisatie
  Tips & Tricks

  Tips om social media efficiënt in te zetten voor jouw organisatie

 • Jaarplan en begroting 2020
  Nieuws

  Jaarplan en begroting 2020

Volg ons

Via LinkedIn