Nieuws

Familiefilm Wild gaat onder veel belangstelling in première

Familiefilm Wild gaat onder veel belangstelling in première

Bijna drie jaar heeft filmmaker Luc Enting gewerkt aan de natuurfilm “Wild”, een PV Pictures/AVROTROS productie. Aanstaande maandagavond gaat de spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm in première in het Cinemec te Ede. Onder belangstelling van zo’n 1000 gasten, waaronder minister Carola Schouten, Veluwse burgemeesters, wethouders en gedeputeerden van de provincie Gelderland. Vanaf 1 februari kan ook de rest van Nederland de familiefilm gaan bezichtigen in circa 60 Nederlandse bioscopen.

Wild toont de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe. Maar hij wijst er ook op om vooral voorzichtig met die mooie natuur om te gaan. PV Pictures is trots deze bijzondere productie, over een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland, naar het witte doek te brengen. Evenals Burgemeester Verhulst van Ede: “De samenwerking op de Veluwe is uniek. Gemeenten, provincie en bedrijven slaan de handen ineen om dit prachtige gebied in de etalage te zetten”.

Met de voeten in de modder

Enting (60) bracht meer dan duizend uren filmend op de Veluwe door. Uiteindelijk heeft hij daar een 80 minuten durende film van gemaakt. “Na 3 jaar non stop met veel enthousiasme en liefde aan Wild gewerkt te hebben, kan ik niet wachten tot de film eindelijk op het grote scherm te zien is. Het is een heel bijzonder project, de Veluwe is zo veelzijdig. Wild doet helemaal recht aan dit prachtige natuurgebied”

Herre Dijkema, directeur van VisitVeluwe, vult aan: ʺKomend jaar is de film het thema voor de Veluwe. De film biedt kansen om bezoekers bewust te maken van de bijzondere natuur en dat we daar zuinig op moeten zijn. Het toeristisch bedrijfsleven heeft daarom speciale WILD arrangementen ontwikkeld en op diverse plaatsen zijn excursies met de boswachter.”

Over Wild

In de film ‘Wild; bonte families op de Veluwe’ volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

www.wilddefilm.nl

Regisseur:        Luc Enting
Producent:       PV Pictures
Coproducent:  AVROTROS
Voice-over:      André van Duin
Genre:              Natuurfilm
Lengte:             80 minuten
Kijkwijzer:        6

Dutch FilmWorks brengt Wild vanaf 1 februari uit in ca. 60 Nederlandse bioscopen. De film is medemogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, CoBo, AVROTROS, Provincie Gelderland, VisitVeluwe, Het Gelders Orkest, Arcadis en Panasonic.

Over PV Pictures

PV Pictures produceert bioscoopfilms en televisieseries voor de jeugd. Successen van de afgelopen jaren zijn o.a. de films van Mees Kees, Dummie de Mummie en Hoe duur was de suiker.

Over VisitVeluwe

VisitVeluwe zet de Veluwe in binnen- en buitenland op de kaart als aantrekkelijke bestemming voor vakanties, zakelijke bijeenkomsten en congressen. Dit doen zij in nauwe samenwerking met (toeristische) bedrijven uit de regio en de Veluwse gemeenten.

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

  • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet
    Nieuws

    Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

  • Nieuwe drukwerken in 2024
    Nieuws

    Nieuwe drukwerken in 2024

  • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
    Nieuws

    Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’