Nieuws

Ede in De Grote Tuinverbouwing

ln het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra elke week in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan 20 plaatsen op de Veluwe. 

Herdenken Op Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Tijdens de aflevering die wordt uitgezonden op 4 mei staat Lodewijk Hoekstra in zijn ‘Groene Geluk’ stil bij het thema Herdenken. Op Het Nationale Park De Hoge Veluwe laat boswachter Henk Ruseler overblijfselen van de 2e Wereldoorlog zien.

Ginkelse Heide

Daarna vertrekt Lodewijk naar de Ginkelse Heide waar hij schaapherder Henk van den Brandhof ontmoet en een gesprek heeft over de schaapskudde. Lodewijk mag de jonge lammetjes ook nog even voeren.

Lodewijk blijft op de Ginkelse Heide voor een ontmoeting met Ed van Seters van Platform Militaire Historie Ede. Bij het Airborne monument vertelt Ed over de luchtlandingen 75 jaar geleden.

Ook vertelt hij over het nieuwe landmark dat in de maand juli een vaste plek op de parkeerplaats bij de schaapkooi op de heide krijgt. Aansluitend vindt het grootste evenement in september van dit jaar plaats, waar het landmark officieel wordt onthuld.

Samen met Ed bezoekt Lodewijk op het Kazerneterrein De Oude Smederij, hier krijgt Lodewijk een korte rondleiding. Als laatste bezoekt Lodewijk een jong gezin dat in de nieuwbouw op het Kazerneterrein woont, daar gaat hij in de tuin een lastige plek in de planten zetten.

Over het programma
Terwijl Lodewijk in zijn groene bus door het land toert, is het team van De Grote Tuinverbouwing op pad om een tuin aan te pakken die hard aan verandering toe is. Tuinexpert Ivo Putman neemt de tuin flink onder handen en interieurstyliste Suzanne van der Hoeven zorgt ondertussen binnen voor een verrassende make-over. Kok Jeremy Vermolen verwent het team op zijn eigenwijze manier en laat zien welke bijzondere gerechten je op de BBQ kunt maken en Rob Verlinden bespreekt de plantenvragen van de kijker. Elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6!

Bastiaan Overeem

Programma manager

Als Programma manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Gerelateerde berichten

 • Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot leukste uitje van Gelderland
  Nieuws

  Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot leukste uitje van Gelderland

 • Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen reageert op het coalitieakkoord
  Nieuws

  Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen reageert op het coalitieakkoord

 • Leerzame eerste ontmoeting Duitse Hanzesteden
  Nieuws

  Leerzame eerste ontmoeting Duitse Hanzesteden

Volg ons

Via LinkedIn