Nieuws

De Veluwse Database en het Veluwe Dashboard staan online!

Vandaag zijn de Veluwse Database en het Veluwe Dashboard gelanceerd. Aanleiding voor dit project is de VeluweAgenda 2030 en de vraag vanuit de recreatieparken naar gebundelde informatie om hun bezoekers goed te kunnen informeren. Hieruit ontstond het idee voor de Veluwse Database: een basis voor het goed kunnen informeren van de (potentiële) bezoekers op de Veluwe.

Uit de VeluweAgenda 2030 blijkt dat de Veluwe behoefte heeft aan een digitale database met het Veluwse aanbod. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om deze wens te realiseren, wat heeft geresulteerd in de Veluwse Database. Deze database is vanaf nu open voor alle toeristische partijen op de Veluwe, en ook voor bewoners en bezoekers. De focus ligt op evenementen op de Veluwe. Dankzij de database kunnen front office medewerkers de bezoekers beter bedienen met vragen over activiteiten buiten hun eigen regio. Daarnaast wordt er nu complete en volledige informatie over de Veluwe online aangeboden en worden kansen en nieuwe Veluwse initiatieven gestimuleerd door deze open datastructuur.

Werkwijze
De informatie voor de Veluwse Database wordt verzameld bij alle toeristische partijen in de regio. Alle partijen kunnen zelf aangeven welke informatie zij uit hun gebied doorzetten (via een koppeling) naar de Veluwse Database. De partijen blijven zelf eigenaar van hun data. Evenementen die geschikt zijn voor de database zijn bijvoorbeeld grote festivals, speciale theatershows, wild activiteiten en meer. De eindredactie op de items, onderhoud en doorontwikkeling van de Veluwse Database en Veluwe Dashboard en het beantwoorden van vragen wordt uitgevoerd door Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Het Veluwe Dashboard
Voor inwoners en bezoekers is de informatie uit de Veluwse Database te vinden op het online platform visitveluwe.nl/evenementen. Voor DMO’s, VVV’s, TIP’s en front office medewerkers is een speciaal online dashboard gecreëerd: veluwedashboard.nl. Het dashboard is geoptimaliseerd aan de hand van behoeftes vanuit de VVV’s en TIP’s. Zo kan je snel navigeren binnen de routes en verscheidene hoofd- en subthema’s, en is het mogelijk om de UitAgenda te filteren op periode, thema en gebied. Iedereen kan via de snelkoppeling gebruikmaken van het dashboard, dus promoot het in je eigen toeristische netwerk!

Ga er mee aan de slag via veluwedashboard.nl! Neem voor vragen/opmerkingen/ideeën contact op via marketing@toerismevan.nl

Gerelateerde berichten

 • Succesvolle campagne #Mooidichtbij & #MijnVeluwe #MijnArnhem #MijnNijmegen
  Nieuws

  Succesvolle campagne #Mooidichtbij & #MijnVeluwe #MijnArnhem #MijnNijmegen

 • Activiteiten en resultaten Das Andere Holland 2020
  Nieuws

  Activiteiten en resultaten Das Andere Holland 2020

 • Bas en Nicolette trappen hun ‘Nederland heeft Alles’ ontdekkingsreis af in Gelderland!
  Persbericht

  Bas en Nicolette trappen hun ‘Nederland heeft Alles’ ontdekkingsreis af in Gelderland!