Nieuws

De Hoge Veluwe centraal in De Grote Tuinverbouwing

De Hoge Veluwe centraal in De Grote Tuinverbouwing

In het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is de komende maanden elke week een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra wekelijks in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Lodewijk vertelt in zijn items alles over de geschiedenis van het Park. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan 20 plaatsen op de Veluwe.Boswachter Henk Ruseler neemt Lodewijk mee Het Nationale Park De Hoge Veluwe in om alles te vertellen over het mooie afwisselende landschap en de vele dieren die er leven, zoals herten, moeflons, maar ook hele kleine dieren zoals kevers en sprinkhanen.
Tijdens de bezoeken van Lodewijk op de Veluwe staan geschiedenis, kennis, groen, water en doen centraal. Hij zal onder meer de plaatsen Wageningen, Rheden, Nijkerk, Kootwijk, Eerbeek, Apeldoorn, Barneveld, Scherpenzeel en Loenen bezoeken.

Over het programma

Terwijl Lodewijk in zijn groene bus door het land toert, is het team van De Grote Tuinverbouwing op pad om een tuin aan te pakken die hard aan verandering toe is. Tuinexpert Ivo Putman neemt de tuin flink onderhanden en interieurstyliste Suzanne van der Hoeven zorgt ondertussen binnen voor een verrassende make-over. Kok Jeremy Vermolen verwent het team op zijn eigenwijze manier en laat zien welke bijzondere gerechten je op de BBQ kunt maken en Rob Verlinden bespreekt de planten vragen van de kijker. Elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6!

Hester van Dalen

Campagne marketeer

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als campagne marketeer gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om onze regio’s nog beter op de kaart te zetten, dat is waar ik energie van krijg. Teamspirit is voor mij erg belangrijk en successen mogen gevierd worden!

Gerelateerde berichten

 • Resultaten ‘Kom wandelen in de Gelderse streken’
  Nieuws

  Resultaten ‘Kom wandelen in de Gelderse streken’

 • Toon van Asseldonk en Bea Schouten treden toe tot de Raad van Toezicht van Veluwe Arnhem Nijmegen

  Toon van Asseldonk en Bea Schouten treden toe tot de Raad van Toezicht van Veluwe Arnhem Nijmegen

 • Recreatiezonering: hoe staat het er voor?
  Nieuws

  Recreatiezonering: hoe staat het er voor?