Nieuws

Belevingsroutes toegevoegd aan Gelderland Herdenkt-app

Vanaf september tot en met mei herdenken we de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Alle herdenkingen en activiteiten, historische en interessante plekken en Gelderse verhalen over de Tweede Wereldoorlog worden dan bij een groot publiek onder de aandacht gebracht. Met belevingsroutes in de Gelderland Herdenkt app prikkelen we het publiek om verhalen in de provincie te komen ontdekken en indrukwekkende plekken te bezoeken.

De bevochten Veluwe en het Westerborkpad

Een van deze belevingsroutes is ‘De bevochten Veluwe’. Deze route voert langs verschillende historische locaties die centraal stonden bij de bevrijding van de Veluwe door het Canadese leger. Daarnaast is er straks een aanvulling op het Veluwse deel van het Westerborkpad. Deze route vertelt de geschiedenis van de jodenvervolging en Joodse begraafplaatsen, synagogen en verbindt andere historische plekken met elkaar. Eind augustus worden audio-verhalen, video’s en beelden aan de routes toegevoegd zodat ze nog beter tot de verbeelding spreken. Bekijk alle routes op gelderlandherdenkt.nl/routes of download de gratis app in de AppStore en Google Play.

Aanmelden WO2-gerelateerde routes

In de Gelderland Herdenkt app willen we graag een breed aanbod van routes aan onze bezoekers presenteren die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog. Heb jij een mooie route te bieden? Neem dan contact op met marketing@toerismevan.nl.

Hester van Dalen

Campagne marketeer

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als campagne marketeer gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om onze regio’s nog beter op de kaart te zetten, dat is waar ik energie van krijg. Teamspirit is voor mij erg belangrijk en successen mogen gevierd worden!

Gerelateerde berichten

 • Resultaten ‘Kom wandelen in de Gelderse streken’
  Nieuws

  Resultaten ‘Kom wandelen in de Gelderse streken’

 • Toon van Asseldonk en Bea Schouten treden toe tot de Raad van Toezicht van Veluwe Arnhem Nijmegen

  Toon van Asseldonk en Bea Schouten treden toe tot de Raad van Toezicht van Veluwe Arnhem Nijmegen

 • Recreatiezonering: hoe staat het er voor?
  Nieuws

  Recreatiezonering: hoe staat het er voor?