Nieuws

Bekijk de film WILD in de openlucht

Mis het niet: de komende zomermaanden kun je de film WILD op bijzondere buitenlocaties bekijken. Denk dan aan het Zandenbos bij Nunspeet of Kiosk ‘De Ugchelse Berg’ in Ugchelen. De avonturen van de vos, het edelhert en het wilde zwijn krijgen een extra dimensie op deze plekken soms midden in de natuur. Een bijzondere ervaring gegarandeerd.

Zodra de avondschemering invalt, maken bezoekers op een megascherm kennis met de film WILD. Op deze manier ervaren ze de Veluwe optimaal. En al hebben ze de film gezien, dan valt er toch altijd nog iets nieuws te ontdekken. De avonturen van de dieren blijven boeien, zeker als je het idee krijgt dat ze mee staan te kijken vanachter struiken en bomen.

Vorig jaar waren de avonturen van de vos, het edelhert en het wilde zwijn te zien in de bioscoop en onlangs werd de film als documentaireserie op NPO 1 uitgezonden. Op donderdagavond 25 april stond de serie zelfs in de top 3 van de best bekeken programma’s die avond. Niet voor niets natuurlijk, want de Veluwe is een prachtig natuurgebied waar heel veel mensen graag komen. Of dat nu voor een dagje, een weekendje weg of een langere vakantie is.

Data en locaties

Wil je ook een voorstelling in de buitenlucht meemaken? Dit zijn de locaties en data waaruit je kunt kiezen. Hier vind je alle tijden en informatie over de kaartverkoop: www.visitveluwe.nl/ontdek/wild/buitenvoorstellingen

 • 8 augustus: Zandenbos in Nunspeet
 • 14 augustus: Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld
 • 22 augustus: Bosweide Park & Bos in Apeldoorn
 • 30 augustus: Eerbeek centrum
 • 6 en 7 september: Sluis in Dieren GEANNULEERD

Over WILD

Tijdens de film WILD, die is ingesproken door André van Duin, volgt de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen en volwassen worden. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel kijk je binnen in het nest en met de buizerd vlieg je mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En… niet kúnt zien, omdat filmmaker Luc Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. De recensies op de familiefilm waren lovend. ‘Een betoverende natuurdocumentaire die je meteen zin geeft de wandelschoenen aan te trekken’, schreef de Telegraaf.

Veluwegevoel

Bij het project ‘WILD-buitenvoorstellingen’, in opdracht van de VeluweAlliantie, worden initiatiefnemers zowel financieel als organisatorisch gesteund. Hoofddoel is om het Veluwegevoel te stimuleren bij inwoners van de Veluwe en aanwezige toeristen en recreanten. Daarnaast zijn educatie, exclusief aanbod voor inwoners / bezoekers en promotie van de regio aanvullende subdoelstellingen. Meer informatie is te vinden op www.veluweop1.nl.

Wil je een van de voorstellingen promoten? Gebruik dan ons promotiepakket

Gerelateerde berichten

 • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet
  Nieuws

  Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

 • Nieuwe drukwerken in 2024
  Nieuws

  Nieuwe drukwerken in 2024

 • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
  Nieuws

  Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’