Update verblijfsgasten in Gelderland tijdens corona

Er is weer een update geweest van CBS voor de Statistiek Logiesaccommodaties. Dat zijn de cijfers over het aantal verblijfsgasten en overnachtingen per maand. De cijfers van verblijfsbezoek in september zijn nu beschikbaar gekomen. Ik heb die geanalyseerd voor Gelderland en verwerkt, zie: dashboard toerisme-in-gelderland-tijdens-corona

In september waren er dit jaar 8% meer verblijfsgasten dan vorig jaar. Dus de groei in de zomer zette ook nog door in september binnen Gelderland. Dat maakt overigens het dal van het voorjaar bij lange na niet goed. Over de gehele coronaperiode (maart t/m september) zijn er nog altijd ruim 25% minder verblijfsgasten gekomen. Ook zijn er grote verschillen in deelsectoren. Bij groepsaccommodaties ging het bijvoorbeeld ook in de zomer dramatisch.

We zien wederom dat het leeuwendeel van het aantal gasten uit Nederland komt, maar het inkomend toerisme klimt wel iets op in september. Al is dat nog altijd maar 63% van vorig jaar. Opvallend daarbij is wel dat er net als vorig jaar in september 25.000 Duitsers bleven overnachten. Het ‘verlies’ zit bij alle andere landen.

Ga naar dashboard toerisme-in-gelderland-tijdens-corona

Pim Nouwens

Market Intelligence Analist

Dat old-school met je fingerspitzengefühl aan de gang heeft natuurlijk wel wat, maar met al die data die tegenwoordig beschikbaar is. Dan is het toch ook wel heel interessant om daar onderbouwde keuzes mee te maken. En al die kennis en inzichten probeer ik te leveren aan collega's, gemeentes en toeristisch bedrijfsleven in onze regio's.

Gerelateerde berichten

  • Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

    Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

  • Herfstvakantie 2023 in cijfers

    Herfstvakantie 2023 in cijfers

  • Onze regio’s volop onder de aandacht bij de oosterburen

    Onze regio’s volop onder de aandacht bij de oosterburen