Feiten & Cijfers

In oktober weer daling verblijfsgasten

Ook in het nieuwe jaar houden we je weer maandelijks op hoogte van de effecten die corona op het toerisme in Gelderland had. Een van de belangrijkere cijfers daarbij is het aantal verblijfsgasten. In januari heeft het centraal Bureau voor de Statistiek de verblijfscijfers van oktober toegevoegd. Deze hebben we geanalyseerd voor Gelderland en toegevoegd in het dashboard.

In september werden de eerste (zij het nog heel licht en lokaal) verscherpingen aan het coronabeleid gedaan. Halverwege oktober kwamen er landelijk weer strengere maatregelen en dat is terug te zien in de cijfers. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar waren er 17% minder verblijfsgasten. Dit is met name toe te rekenen aan het buitenlandse bezoek. Daar is een daling van 82% te zien, terwijl het binnenlandse bezoek slechts 3% daalde.

Ga voor het volledige rapport naar: dashboard toerisme-in-gelderland-tijdens-corona

Pim Nouwens

Market Intelligence Analist

Dat old-school met je fingerspitzengef├╝hl aan de gang heeft natuurlijk wel wat, maar met al die data die tegenwoordig beschikbaar is. Dan is het toch ook wel heel interessant om daar onderbouwde keuzes mee te maken. En al die kennis en inzichten probeer ik te leveren aan collega's, gemeentes en toeristisch bedrijfsleven in onze regio's.

Gerelateerde berichten

  • Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

    Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

  • Herfstvakantie 2023 in cijfers

    Herfstvakantie 2023 in cijfers

  • Gelderland bloeit op als bestemming voor Britse reizigers in 2022

    Gelderland bloeit op als bestemming voor Britse reizigers in 2022