Feiten & Cijfers

De Britse Toerist

Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland en België de grootste herkomstmarkt voor inkomend toerisme naar Nederland. Het Verenigd Koninkrijk telde op 25 juni 2021 67.081.000 inwoners volgens het Office National Statistics (het Britse CBS). In 2021 kwamen 210.000 Britten daarvan als toerist naar Nederland. Het merendeel trekt naar Noord-Holland, maar ook Gelderland kan met zo’n 4.000 in 2021 verblijfsgasten op Britse gasten rekenen.

Ondanks dat het met 4.000 Britse gasten in 2021 in Gelderland niet om grote aantallen gaat is het toch interessant om zo veel mogelijk te weten te komen over de Britse. Er is met name door WOII een bijzondere band met de provincie. Wie zijn het? Waar verblijven ze? Wat geven ze uit? Hoe lang blijven ze? In dit document staan alle cijfers en inzichten die antwoord op deze vragen geven.

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd. De bevindingen en kennis die ik opdoe deel ik vervolgens graag via concrete dashboards en het schrijven van online artikelen.

Gerelateerde berichten

 • Afsluiting project grensoverschrijdende samenwerking hanzesteden
  Nieuws

  Afsluiting project grensoverschrijdende samenwerking hanzesteden

 • 2,2 miljoen toeristen op de veluwe in 2022
  Feiten & Cijfers

  2,2 miljoen toeristen op de veluwe in 2022

 • Krokusvakantie 2023 in cijfers

  Krokusvakantie 2023 in cijfers