Feiten & Cijfers

De Britse Toerist

In 2022 was er een toename van het aantal Britse gasten in Gelderland. Het aantal bezoekers steeg met 344% tot 71.000, terwijl het aantal overnachtingen toenam met 350% tot 27.000. Deze trend laat zien dat Gelderland aantrekkelijk is voor Britse reizigers. De gemiddelde verblijfsduur steeg van 2,4 naar 2,8 nachten, met piekduren in april, juli, augustus en oktober. Hotels en pensions zijn de populairste accommodaties voor Britse toeristen, en ze genieten van activiteiten zoals wandelen, winkelen en het bezoeken van steden, musea en bezienswaardigheden.

Gelderland zag in 2022 een indrukwekkende groei in het aantal Britse bezoekers, waardoor het de vijfde meest populaire bestemming werd onder alle Nederlandse provincies. Londen, het Noordwesten en het Zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijke bronregio’s voor Britse toeristen die Gelderland bezoeken. Britse bezoekers geven er vaak de voorkeur aan om met hun partners en gezinnen te reizen.

Op zoek naar meer gedetailleerde informatie over de Britse bezoekers? Wie zijn het? Waar verblijven ze? Wat geven ze uit? Hoe lang blijven ze? In dit document staan alle cijfers en inzichten die antwoord op deze vragen geven.

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd.

Gerelateerde berichten

  • Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

    Succesvolle zomer vol Veluwse buitenvoorstellingen

  • Herfstvakantie 2023 in cijfers

    Herfstvakantie 2023 in cijfers

  • Gelderland bloeit op als bestemming voor Britse reizigers in 2022

    Gelderland bloeit op als bestemming voor Britse reizigers in 2022