Vacature Raad van Toezicht

De organisatie
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen zet met vernieuwende marketingactiviteiten, gastheerschap en kennis de regio’s Veluwe, Arnhem en Nijmegen op de kaart als de bestemming voor de binnen- en buitenlandse bezoeker. Samen met bedrijfsleven en overheden streeft de organisatie naar bezoekers, die langer verblijven, meer uitgeven en die nog een keer terugkomen. Met de ambitie om het toeristisch marktaandeel van de Veluwe, regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen in het algemeen – en dat van de diverse deelgebieden in het bijzonder – te vergroten. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en bereikbaarheid, al dan niet door gebruik te maken van data. De organisatie voert haar activiteiten uit met bijdragen van en financiering door de 33 gemeenten in het werkgebied, tegen de 600 toeristische ondernemingen en diverse projecten. Er werken 45 mensen bij de organisatie, gevestigd in Elst (Gelderland).

De Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht houdt toezicht op het eenhoofdige bestuur van de Stichting en de realisatie van de doelen van de Stichting waarbij de Raad haar toezicht zodanig inricht dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid daarin tot uiting komt. De Raad van Toezicht adviseert daarnaast gevraagd en ongevraagd de directeur-bestuurder, treedt op als klankbord en signaleert / deelt de voor de Stichting relevante ontwikkelingen in het werkgebied. Tot slot neemt de raad de statutair toegewezen beslissingen.

Het profiel van alle leden
Voor alle leden van de Raad van Toezicht geldt dat ze:

  • Ervaring met en kennis van governance hebben;
  • Begrijpen wat de rol is van een toezichthouder, ook ten opzichte van de bestuurder en het werkveld;
  • Affiniteit hebben met het werkgebied: zowel ruimtelijk als qua branche;
  • Teamplayer zijn;
  • Zich bewust zijn van het belang van de maatschappelijke output van de organisatie;
  • En kunnen functioneren in een publiek-privaat werkveld.

Het gevraagde profiel van het nieuwe lid
Voor het nieuwe lid van de Raad van Toezicht zijn we specifiek op zoek naar een gemotiveerd persoon die:

  • Gedegen kennis heeft van en ervaring met het toeristische bedrijfsleven, al dan niet in onze regio;
  • Het ondernemersbelang en het maatschappelijk belang aan elkaar kan verbinden;
  • Beschikt over een breed netwerk in de sector.

Als Raad van Toezicht willen we een afspiegeling zijn van de organisatie en streven we naar diversiteit en inclusiviteit. Gezien de huidige samenstelling van de RvT, nodigen we jonge kandidaten, vrouwen en kandidaten met een niet-Nederlandse achtergrond nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Word jij lid van onze Raad van Toezicht?
Heb je interesse om lid te worden van onze Raad van Toezicht, stuur dan een e-mail met CV naar vacatures@toerismevan.nl. Heb je nog vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Toon van Asseldonk, Voorzitter van de Raad van Toezicht, via telefoonnummer: 088-3660250.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Blijf op de hoogte van nieuws, artikelen en vacatures

Volg ons via LinkedIn