De Duitse Toerist

Er kwamen in 2021 2.596.000 Duitse verblijfsgasten naar Nederland. Vanwege COVID en de daarbij behorende maatregelen is dit een daling ten opzichte van het recordjaar 2019 van 48%. Voor 2021 komt daar nog een daling bij van 21% ten opzichte van 2020. Samen verbleven ze liefst 10.115.000 overnachtingen in ons land. Zoals bekend gaan veel Duitsers naar de kust en Amsterdam is uiteraard populair, maar ook Gelderland is een geliefde bestemming met 368.000 Duitse overnachtingen.

Dat is bijna de helft (41%) van het totaal aantal buitenlandse toeristen en daarmee is ‘de Duitser’ verreweg de grootste groep inkomende toeristen.

Belangrijk dus om zo veel mogelijk te weten over de Duitse toerist. Wie zijn het? Waar verblijven ze? Wat ondernemen ze op een vakantie? Wat geven ze uit? Hoe boeken ze? Etc. VisitVeluwe geeft je hier alle cijfers en inzichten waar jij je voordeel mee kunt doen.

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd. De bevindingen en kennis die ik opdoe deel ik vervolgens graag via concrete dashboards en het schrijven van online artikelen.

Gerelateerde berichten

 • Afsluiting project grensoverschrijdende samenwerking hanzesteden
  Nieuws

  Afsluiting project grensoverschrijdende samenwerking hanzesteden

 • 2,2 miljoen toeristen op de veluwe in 2022
  Feiten & Cijfers

  2,2 miljoen toeristen op de veluwe in 2022

 • Krokusvakantie 2023 in cijfers

  Krokusvakantie 2023 in cijfers