campagne

Macht en Pracht

thema van 1 april 2020 t/m 30 september 2020

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen voert in 2018 tot en met 2020 een campagne uit om de kastelen en landgoederen in de Gelderse streken meer onder de aandacht van het publiek te brengen. De communicatie gaat aan de hand van drie thema’s: beroemde gasten & bewoners, bijzondere interieurs & kunstcollecties en parken, tuinen en landgoederen.

Het publiek wordt interessante combinaties, van logies, eten en drinken en bezoek aangeboden. Denk aan overnachten in een kasteelhotel, fietsen door een historisch landgoed met uitzicht op het bijbehorende huis, bezoek aan een kasteelmuseum en een diner in een kasteelrestaurant. Of variaties daarvan. De activiteiten richten zich zowel op de Nederlander als op de Duitser en Vlaming in de grensregio.

De Gelderse campagne loopt in het verlengde van de gelijknamige NBTC-campagne voor de 29 belangrijkste Kastelen en landgoederen van Nederland. Van deze 29 bevinden zich er 12 in Gelderland. De NBTC-campagne richt zich op Duitsland en Vlaanderen en is een van de verhaallijnen uit het Holland City-concept. Daarmee worden thematische locaties in ons land met elkaar verbonden en onder de aandacht van de buitenlandse bezoeker gebracht. Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen is een van de inhoudelijke projectpartners van NBTC.

Uitvoering

Participanten zijn kasteelmusea, kasteelhotels, kasteelrestaurants en landgoederen met een bepaalde publieksopenstelling. In 2019 schreven 33 locaties zich in voor deelname. Ook gemeenten die zich als kasteel- of landgoedgemeente presenteren, dragen bij aan de campagne. De campagne kent zowel een online, offline als een social media-component. Ook is er ruimte aandacht voor persbewerking. Netwerkvorming en kennisuitwisseling zijn bovendien essentiële onderdelen van de campagne. Kastelen die zich in 2018, 2019 of 2020 (nog) niet voor deelname aan de campagne hebben ingeschreven, kunnen zich tot eind maart 2020 aanmelden voor deelname vanaf 2020.

Samenwerkende partners

Projectleiding is in handen van Erwin Akkerman, projectmanager bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. In het project wordt intensief samengewerkt met Stichting Achterhoek Toerisme, RBT Rivierenland, stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen en NBTC Holland Marketing. Er is voorts inhoudelijke afstemming met oorspronkelijk initiatiefnemer gemeente Rheden, provincie Gelderland en verschillende kasteel/ en landgoedeigenaren.

Meer informatie

Partijen die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Erwin Akkerman, tel. 088 366 254 of e.akkerman@toerismevan.nl.

Erwin Akkerman

Projectmanager

In mijn functie als projectmanager zoek ik steeds weer nieuwe kansen om de regio sterker op de kaart te zetten. Ik luister graag naar de wensen en behoeften van ondernemers en overheden. En bouw graag met elkaar aan mooie, nieuwe producten. Heldere doelen, zakelijke werkafspraken en gedegen planningen zijn voor mij basisvoorwaarden voor de uitvoering van mijn werk.