De Belgische Toerist

Na Duitsland is België de grootste herkomstmarkt voor inkomend toerisme naar Nederland. België telde op 1 januari 2021 11.521.238 inwoners volgens StatBel (het Belgische CBS). In 2021 kwamen 1,2 miljoen Belgen daarvan als toerist naar Nederland. Dat is dus 11% van de totale bevolking. Het merendeel trekt naar Noord-Holland, maar ook Gelderland kan met zo’n 53.000 verblijfsgasten op veel Belgen rekenen. En dat is dus nog zonder de dagjesmensen.

Voor de Nederlandse markt zijn de Vlamingen het belangrijkst. Het ontbreken van een taalbarrière speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol, net als de nabije ligging van Nederland. 58% van de bevolking woont in Vlaanderen, dat zijn 6.682.318 mensen.

Belangrijk dus om zo veel mogelijk te weten over de Belgische bezoeker in het algemeen en de Vlaamse bezoeker in het bijzonder. Wie zijn het? Waar verblijven ze? Wat ondernemen ze op een vakantie? Wat geven ze uit? Hoe boeken ze? Etc. In dit document staan alle cijfers en inzichten die antwoord op deze vragen geven.

Gerelateerde berichten

 • Ontvang jij al fietsvakantie gasten?
  Feiten & Cijfers

  Ontvang jij al fietsvakantie gasten?

 • Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert Bezoekers Informatie Monitor
  Persbericht

  Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert Bezoekers Informatie Monitor

 • De Zomer in Beeld

  De Zomer in Beeld