campagne

Upgrade van het fietsroutenetwerk regio Arnhem Nijmegen

Project van 1 juli 2019 t/m 31 december 2021

Omdat fietsen steeds populairder wordt en we bezoekers willen stimuleren om in onze regio te komen fietsen zijn wij bezig met een upgrade van het fietsroutenetwerk. In samenwerking met de provincie Gelderland en 14 deelnemende gemeenten binnen het werkgebied van het Routebureau Arnhem Nijmegen, brengen we de kwaliteit van het fietsroutenetwerk op een hoger niveau. Dit doen we door zowel verbeteringen aan te brengen op het knooppuntennetwerk als door nieuwe routeproducten te ontwikkelen. Met maar liefst vierenhalve ster behoort de provincie Gelderland tot de hoogst gewaarde fietsregio’s van ons land (meting kwaliteitsmonitor Landelijk Fietsplatform, 2019), maar ons doel is natuurlijk om komend jaar met de volle vijf sterren gewaardeerd te worden!

De grote upgrade aan het fietsknooppuntennetwerk bestaat uit een aantal onderdelen. In 2020 brachten we knelpunten en wensen voor verbetering in kaart en komend jaar worden deze opgelost, verbetert, uitgevoerd en geoptimaliseerd. Zo keken we bijvoorbeeld naar waar er wegen veranderd waren, waar onduidelijkheden ontstonden en waar knooppunten of tracés bij moesten komen. Ook brachten we in kaart waar netwerk aantrekkelijker kon worden door nieuwe tracés aan te leggen op bezienswaardige plekken. Deze werkzaamheden zullen in 2021 worden uitgevoerd. Bovendien vervangen we dit jaar alle 316 verouderde informatiepanelen, die op elk knooppunt te vinden zijn, én steken we ze in een nieuw jasje.

Bovenop de fysieke veranderingen in het veld, ontwikkelen wij nieuwe on- en offline routeproducten voor de promotie van het vernieuwde fietsroutenetwerk. Met uitnodigende en kwalitatieve routeproducten inspireren we fietsers om in onze mooie regio te komen recreëren. De nieuwe online knooppuntenplanners voor de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen zijn al in gebruik. Met deze planners stippelen fietsers aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk eenvoudig en snel een eigen route uit. Dit jaar ontwikkelen we onder andere nog een nieuwe lijn drukwerken met fietsroutes die het gehele verkrijgbaar is bij de VVV’s. Bovendien promoten en ontsluiten we het vernieuwde fietsroutenetwerk op onze online kanalen en zorgen we voor een goede vindbaarheid in Google!

Dionne Heijting

Al bewegend stilstaan bij al het moois en interessants wat onze regio's te bieden hebben. Of je nu op de fiets, te voet of te paard gaat, op de vele aantrekkelijke routes is van alles te zien en te beleven. Bovendien is dat ook nog eens erg gezond voor zowel lichaam als geest! Als Route marketeer inspireer ik bezoekers om de regio's te ontdekken en maak ik in samenwerking met toeristische ondernemers routeproducten die daar naadloos op aansluiten.