campagne

Themacampagne: Lekker fietsen

thema van 1 mei 2019 t/m 31 mei 2019

Meimaand is fietsmaand! Fiets over dijken en langs rivieren en door bossen en over heuvels. Ontdek de leukste routes en de beste tips voor onderweg.

Deze campagne is inmiddels afgelopen. De resultaten zijn hier te vinden: Regio Arnhem & Rijk van Nijmegen.

Doelstelling

Inspireren en enthousiasmeren om bezoekers langer te laten blijven en meer te laten besteden.

Doelgroep

De campagne is gericht op de leefstijl harmoniezoekers en rustzoekers.
De Harmoniezoeker; gezelligheid, focus op familie, vakantieparken, voor iedereen wat te doen, hoe meer zielen hoe meer vreugd, rekening houdend met kosten, goed voorbereid op pad. Vaker vrouwen (74%), 35-49 jaar (35%). Gezinnen met kinderen door heel Nederland.
Rustzoeker; houden van rust en regelmaat.Voor deze groep gaat recreëren over tot rust komen, en even geen gedoe. Ze hebben graag veel van te voren geregeld en gaan graag terug naar dezelfde plekken. Zowel mannen (54%) als vrouwen (46%). Meestal 50 jaar of ouder (57%).

Kernboodschap

Stap op de fiets en ontdek hoe nauw de natuur en de stad met elkaar verbonden zijn in de regio Arnhem en in Rijk van Nijmegen. Fiets door de historische stad, het heuvelachtige landschap, langs wijngaarden en door de heidevelden en krijg het echte vakantiegevoel in eigen land.

Voor deze campagne worden de volgende communicatiemiddelen ingezet:

  • Landingspagina op visitarnhem.com en visitnijmegen.com met inspiratie, tips, routes, evenementen en vermeldingen van passende partners.
  • De social media kanalen van VisitAnrhem en VisitNijmegen voor de promotie van artikelen met inspiratie en tips en routes.
  • ANWB; uitgebreid artikel met routes, video en meer inspiratie. Deze wordt ook aangejaagd door de nieuwsbrief van de ANWB.
  • Influencer Trvlmrk fietst onze route en doet verslag!

Hester van Dalen

Campagne marketeer

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als campagne marketeer gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om onze regio’s nog beter op de kaart te zetten, dat is waar ik energie van krijg. Teamspirit is voor mij erg belangrijk en successen mogen gevierd worden!