campagne

Aanleg wandelnetwerken gemeente Zevenaar, Overbetuwe, Druten en Lingewaard

Project van 1 juni 2019 t/m 31 december 2021

Op het wandelnetwerk Nijmegen Zuid na kent de regio Arnhem Nijmegen nog geen wandelnetwerken. En dat terwijl wandelen enorm populair is en door corona verder in populariteit toeneemt (Onderzoek Stichting Wandelnetwerk, 2020). Daarom zijn wij samen met de gemeenten Zevenaar, Overbetuwe, Druten en Lingewaard gestart met de aanleg van wandelnetwerken. De wandelnetwerken zijn overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en komen langs de mooiste plekjes. Zo stimuleren ze wandelaars om in onze regio te komen wandelen. De netwerken zijn hybride en bestaan daardoor uit zowel gekleurde routes als knooppunten. De wandelaar kan zo erg veel kanten op! In 2020 deden wij de inventarisaties voor de wensen met betrekking tot de aanleg van de wandelnetwerken en komend jaar gaan we de netwerken in het veld aanleggen. Er komt een bebordingsstructuur en er worden informatiepanelen aangebracht bij geschikte startlocaties.

Naast de aanleg van de netwerken gaan wij in 2021 ook aan de slag met de ontsluiting en promotie van de nieuwe wandelnetwerken. Zowel on- als offline promoten wij de wandelnetwerken en trekken we meer bezoekers aan. We ontwikkelden al nieuwe online knooppuntenplanners voor de regio’s en die van het Rijk van Nijmegen is al in gebruik. Met deze planners stippelen wandelaars aan de hand van het wandelknooppuntennetwerk eenvoudig en snel een eigen route uit. Bovendien ontwikkelen we onder andere nog een nieuwe lijn drukwerken met wandelroutes die het gehele jaar verkrijgbaar is bij de VVV’s. Natuurlijk promoten en ontsluiten we het vernieuwde wandelroutenetwerk ook op onze online kanalen en zorgen we voor een goede vindbaarheid in Google!

Het doel van de pilotaanleg die wij in samenwerking met deze 4 gemeenten doen is dat andere gemeenten zullen volgen. Wandelnetwerken zijn immers erg populair en stimuleren het toerisme in de regio’s. Onze ambitie is dan ook om op termijn in al onze gemeenten wandelnetwerken aan te leggen zodat we deze met elkaar kunnen verbinden. Dat geeft kansen om meer bezoekers aan te trekken en hen ook langer vast te houden! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Dionne Heijting

Al bewegend stilstaan bij al het moois en interessants wat onze regio's te bieden hebben. Of je nu op de fiets, te voet of te paard gaat, op de vele aantrekkelijke routes is van alles te zien en te beleven. Bovendien is dat ook nog eens erg gezond voor zowel lichaam als geest! Als Route marketeer inspireer ik bezoekers om de regio's te ontdekken en maak ik in samenwerking met toeristische ondernemers routeproducten die daar naadloos op aansluiten.