Inzicht in de zakelijke reiziger

In 2021 zijn er 8.350.000 zakelijke overnachtingen in Nederland geweest. Vanwege COVID en de daarbij behorende maatregelen is dit een daling ten opzichte van het recordjaar 2019 van 60%. Toch is er een langzaam herstel te zien wanneer we kijken naar het verschil tussen 2020 en 2021 waarbij het aantal zakelijke overnachtingen is gegroeid met 6%.

Kijken we naar de overnachtingen in de provincie Gelderland dan zijn logischerwijs vergelijkbare cijfers te herkennen. In 2021 zijn er 690.000 zakelijke overnachtingen in de provincie geweest. Dit is een stijging van 90.000 overnachtingen ten opzichte van 2020. In 2019 was het aantal overnachtingen nog 1.400.000.

Qua aantal zakelijke overnachtingen neemt de provincie Gelderland de vierde plek in na Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. 8% van het totaal aantal zakelijke overnachtingen in 2021 vond plaats in Gelderland.

Wat weten we nog meer van de zakelijke reiziger? Wie zijn het? Waar verblijven ze? Wat geven ze uit? We hebben dit en meer uitgewerkt in een gedetailleerd overzicht. De inzichten komen onder andere uit het Continue Zakenreis onderzoek uit 2019. Ondanks dat dit onderzoek nu een paar jaar oud is zijn de inzichten die het verschaft nog steeds relevant en interessant.

Inzicht in de zakelijke reiziger – Veluwe

Inzicht in de zakelijke reiziger – Arnhem / Nijmegen

Gerelateerde berichten

 • Generation Z – de reizigers van morgen.

  Generation Z – de reizigers van morgen.

 • Je CO2 voetafdruk, wat is dat nou eigenlijk?

  Je CO2 voetafdruk, wat is dat nou eigenlijk?

 • Training: Alles over de leefstijl Inzichtzoekers
  Training

  Training: Alles over de leefstijl Inzichtzoekers