campagne

Gelders Arcadië

campagne van 1 januari 2019 t/m 31 december 2020

Vijf gemeenten op de Veluwezoom (Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen) werken met elkaar samen om de landgoederenzoom Gelders Arcadië meer bekend te maken bij toerist en eigen inwoner. In Gelders Arcadië bevinden zich 110 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen, waarvan er verscheidene voor bezoekers zijn opengesteld.

De vijf samenwerkende gemeenten beogen voorts met bijzondere theater- en muziekvoorstellingen op verschillende landgoederen in 2019 en 2020 meer bezoekers naar die locaties te trekken. De organisatie ervan wordt mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning vanuit het Cultuur- en erfgoedpact 2017 – 2020 van de Provincie Gelderland. In het project zorgen de gemeenten voor de kaders en de afstemming met locatie-eigenaren. Theater De Plaats uit Arnhem is verantwoordelijk voor de samenstelling van het inhoudelijke programma. Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen voert de marketing uit.

LandGOEDfestival

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen beoogt met deze marketing- en communicatiecampagne in 2019 en 2020 enerzijds meer aandacht voor het cultuurhistorisch erfgoed van Gelders Arcadië te krijgen en anderzijds bezoekers naar bijzondere muziek- en theatervoorstellingen op beoogde landgoederen te trekken. De theatervoorstellingen zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen dienen als aanleiding voor het bezoek aan de regio, zowel door de nationale consument maar ook door internationale toeristen. Er wordt bewust aansluiting gezocht bij de Gelderse marketingcampagne ‘Macht en pracht in de Gelderse streken’ en de NBTC-Holland City-metrolijn ‘Castles en countryhouses’.

Meer informatie

Partijen die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Erwin Akkerman, tel. 088 366 254 of e.akkerman@toerismevan.nl.

Erwin Akkerman

Projectmanager

In mijn functie als projectmanager zoek ik steeds weer nieuwe kansen om de regio sterker op de kaart te zetten. Ik luister graag naar de wensen en behoeften van ondernemers en overheden. En bouw graag met elkaar aan mooie, nieuwe producten. Heldere doelen, zakelijke werkafspraken en gedegen planningen zijn voor mij basisvoorwaarden voor de uitvoering van mijn werk.